top of page
  • molovich

Ongevraagd advies aan Hoorn

Nu er hier en daar een standbeeld neergaat en er weer wat ruimte voor nieuwe standbeelden komt, zou ik graag zien dat de oesterzwam een standbeeld krijgt.


Voor zover mij bekend heeft geen oesterzwam ooit aan slavenhandel of massamoord gedaan. Wellicht is er iemand ooit in een oesterzwam gestikt, maar kan de oesterzwam daar iets aan doen? Lijkt mij niet.


De kracht van de oesterzwam ligt ook niet zozeer in het verleden, maar juist in de toekomst. Ik voorspel u, de oesterzwam wordt een van de helden van de 21 eeuw. Bak maar eens wat oesterzwammen op matig vuur in flink wat roomboter. Neem de tijd, zodat de oesterzwam een beetje knapperig kan worden. Evenaart wat mij betreft een biefstuk.


Bak je de oesterzwammen nog langer (zoals ik gisteren per ongeluk deed doordat ik vergeten was het gas uit te zetten), dan doen ze zelfs uitstekend dienst als chips.


Of bak eens wat klein gescheurde oesterzwammen, gemarineerd in wat knoflook, olijfolie en shoarmakruiden. Stop in een broodje, komkommer en knoflooksaus erbij: beter dan een echt broodje shoarma.


Of stop eens oesterzwammen in je lasagne bolognese in plaats van rundergehakt. Niet te versmaden!


Los daarvan, stel je eens voor hoe het eruit ziet: een gigantische bronzen oesterzwam. Mooier dan die arrogante zak van een Jan Pieterszoon Coen. Kijk!


De enige die het met mij oneens kunnen zijn, zijn wellicht wat beuken. Maar daarvan heb je, zoals van de meeste loofbomen, niet zoveel te vrezen.


Ik zou het wel weten als ik Hoorn was.


Het Ongevraagd Advies Bureau (OAB) is een niet geregistreerd onderdeel van Meijer & Molovich. Het staat de ongevraagde klanten van het Ongevraagd Advies Bureau vrij om zelf een gevolg te geven aan de ongevraagde adviezen. Voor meer informatie en gevraagde adviezen kun je contact opnemen met Mark Joost Meijer (06 385 143 39).

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page