top of page

Wakuli
No more bad coffee.

Wakuli wil de koffie-industrie veranderen door in kwaliteit te investeren. Geen kleine opdracht om jezelf mee op te zadelen. Maar iemand moet het doen. Er zit namelijk iets goed fout in de koffie-industrie. 

In het kort komt het hierop neer: een paar koffiegiganten domineren de koffiehandel. Die koffiegiganten geven geen fluit om kwaliteit, wel om geld. Ze hanteren een internationale koffieprijs die op de beurs wordt bepaald en gebruiken tussenhandelaren die de koffie zo goedkoop mogelijk inkopen. 


Vervolgens worden alle bonen, de rijpe en de minder rijpe, de beschadigde en de gave, op één hoop gegooid. En extra donker gebrand om zogenaamde defecten te maskeren.


Doordat kwaliteit niet loont, halen boeren niet het beste uit hun boomgaard. En blijven ze in de uitzichtloze situatie zitten waarin ze zitten. Sterker nog, de situatie wordt alleen maar uitzichtlozer. Want doordat koffieboeren amper genoeg geld verdienen om zichzelf in leven te houden, kunnen ze niet in duurzaamheid investeren, putten ze de bodem uit en helpen ze hun koffieboomgaarden de vernieling in.

Wakuli doe het anders. En dat levert heel veel op. Wat? Nou, dit. Meer zekerheid voor de boeren. Meer eerlijkheid in de hele keten. Meer zorg voor de planeet. En meer smaak aan je koffie.

Hoe vat je dat samen in één enkele zin die blijft hangen? No more bad coffee.

Wakuli: Work
Wakuli: Pro Gallery
bottom of page