top of page
De Beste Drop Ooit: Werk

De Beste Drop Ooit

Ergens in de winter van 2015 werden Meijer & Molovich gebeld door Huub Klepper. Zijn vader had, ter gelegenheid van diens 25-jarige jubileum als marktkoopman, een dropje ontwikkeld. Dat dropje bleek zo geliefd bij zijn marktpubliek dat hij er meer mee wilde doen. Huub zocht naar een ‘stukje storytelling’ en zag op Meijers LinkedIn dat hij medeverantwoordelijk was voor het succes van Oldtimers, het dropmerk rond de legendarische dropmaker Jochum Douwenga. Of we ook zoiets konden bedenken voor het dropje van vader & zoon Klepper. Dat konden wij wel.

Volgens Huub Klepper vonden de afnemers van zijn vaders dropje het dropje ‘veruit het lekkerste dropje’ dat ze ooit hadden geproefd. Door stom toeval bleek het dropje gluten noch gelatine te bevatten. 

Dat bracht ons op het idee om het dropje eenvoudigweg De Beste Drop Ooit te noemen. Nu is dat een beetje arrogant om te zeggen. Maar ja, daar ben je marktkoopman voor. 

Bovendien trokken we een oud trucje uit onze mouw. Een trucje waarmee WC Eend ooit groot is geworden: we lieten vader en zoon Klepper hun eigen drop aanprijzen als de beste drop ooit. Het duo noemden we Klepper & Klepper en op de verpakking kon je lezen: 

Klepper & Klepper presenteren 

DE BESTE DROP OOIT 

volgens Klepper & Klepper

Die verpakking lieten we ontwerpen door jorgenmaaktreclame. De Beste Drop Ooit begon aan een rappe opmars in de betere speciaalzaken van Nederland. Na de zoete variant volgde al snel een zoute (met Keltisch zeezout), een honingdropje (met Hollandse honing uit de Biesbosch) en een laurierdropje (met zuivere laurierolie).

Dat Klepper & Klepper met iets bijzonders bezig zijn, is wel duidelijk. Zelfs de Telegraaf is dat al opgevallen.

foto-2.jpg
foto-3.jpg
Schermafbeelding 2020-03-09 om 12.45.59.
Schermafbeelding 2020-03-09 om 12.46.08.
foto-1.jpg
De Beste Drop Ooit: Galerij
bottom of page