top of page
  • molovich

Klepper & Klepper over het succes van De Beste Drop Ooit


Eind 2015, terwijl ik bezig ben een e-mail over een beha-erlebnis van Wehkamp te schrijven, gaat de telefoon. Huub Klepper aan de lijn. Zijn vader had een dropje op de markt gebracht ter gelegenheid van zijn 25-jarige jubileum als marktkoopman. Klepperdrop, noemden de mensen het. Zo succesvol dat Huub de markt van Alkmaar en omstreken wil verleggen naar het landelijke toneel.


Het dropje was goed, nu nog een stevig verhaal. Een beetje zoals Oldtimers van Autodrop. En zo kwam Huub bij mij uit. Nu was het verhaal over een oud Fries dropmakertje genaamd Jochum Douwenga niet door mij maar door Frank Pels bedacht. Maar ik had inderdaad jarenlang als ghostwriter van Jochum invulling gegeven aan dat verhaal, dus wist van de hoed en de rand.


Toen Huub vertelde dat hun klanten Klepperdrop de lekkerste drop ooit vonden terwijl er gluten noch gelatine in zat, kwam ik vrij snel op het idee om dit dropje De Beste Drop Ooit te noemen. Past goed bij marktkooplui, om een beetje hoog van de toren te blazen. Door vader en zoon als Klepper & Klepper op te voeren, kon ik bovendien dit zeggen: Klepper & Klepper presenteren De Beste Drop Ooit volgens Klepper & Klepper.


Geen speld tussen te krijgen.


De marktgeschiedenis van Klepper & Klepper vormt de ruggengraat van het verhaal. Want waar andere snoepmerken anonieme marktonderzoeken en smaakpanels nodig hebben, hebben Klepper & Klepper de echte markt. Ze staan met de voeten in de klei, zoals Huub het graag noemt. Ondanks het succes blijven ze op de markt staan, om zo een-op-eencontact met hun klanten te houden.


Inmiddels zijn ze niet alleen de markt van Alkmaar, maar ook die van Nederland ontgroeid. Er zijn vijf verschillende smaken, de zesde is in de maak en jaarlijks gaan er meer dan een miljoen zakjes over de toonbank in negen verschillende landen. Als we Huub mogen geloven, is dat nog maar het begin.


In dit interview vertellen Huub en Willem meer over het succes van en de plannen voor hun drop. In de eerste alinea krijg ik de nodige veren toegestoken. Waarvoor dank! Maar wat mij vooral deugd doet is dat Klepper & Klepper keer op keer bewijzen dat ze de naam die ik voor hun dropje heb bedacht daadwerkelijk waard zijn. Want je kan het natuurlijk wel eenvoudig roepen dat je De Beste Drop Ooit bent, zie er maar eens voor te zorgen dat doopliefhebbers het er ook mee eens zijn.


Dat De Beste Drop Ooit daadwerkelijk door heel veel andere mensen als de beste drop ooit wordt gezien, is denk ik het grote geheim van het succes. Het gaat voorbij de pure bluf van de marktkoopman.


Ook een krachtige naam en stevig merkverhaal nodig? Aarzel niet om een mail te sturen of even te bellen naar 06 38514339.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page