top of page
  • molovich

Een beha-erlebnis bij WehkampToen ik op 1 juni 2012 richting de Meeuwenlaan wandelde, verscheen er boven het donkerblauwe hoofdkantoor van Wehkamp een schitterende, welhaast perfecte regenboog. ‘Kijk eens aan’, dacht ik toen bij mezelf, ‘ik ga een gezegende tijd tegemoet!’

Die eerste dag had ik nog niet veel te doen. Ik las me aan beetje in. Mijn voorganger nam de dagelijkse taken nog even op zich. Toen ik aan mijn leidinggevende vroeg of ze een klusje had, kwam er toevallig een online designer langs die een blokje voor een e-mail moest opmaken. De boodschap die het blokje moest bevatten: 2e BH gratis.

Nou jongen, dacht ik bij mezelf, laat maar eens zien uit wat voor creatief hout je bent gesneden. Ik dacht na. Zette wat hersenspinsels op papier en beleefde daar een heus eurekamomentje.


Beha-erlebnis.


Dat was mijn vondst. Ik vind het nog steeds eigenlijk het leukste dat ik ooit heb verzonnen. Mijn creatieve hoogtepunt. Ik liet mijn idee aan de online designer zien. Die begreep 'm niet. Hij had nog nooit van de term aha-erlebnis gehoord.

Ik liet me niet van de wijs brengen. Je moet nooit je lezerspubliek onderschatten omdat één iemand een verder toch behoorlijk ingeburgerde term niet kent.

Mijn leidinggevende kende de term wel. ‘Veel te ingewikkeld’, zei ze. Je moet meteen weten wat er te halen valt. Tweede beha gratis. Valt verder weinig van te maken.


Later heb ik de beha-erlebnis nog tijdens een brainstormsessie gebruikt. ‘Wat nu als we in een bushokje een lingeriemodel laten zien… en als er dan een man op de bus staat te wachten, komt op dat moment datzelfde lingeriemodel er ineens aan en die vraagt aan de man waar het station is. Waarna ze doorloopt en de man in vertwijfeling achterlaat. Een beha-erlebnis!’

Men vroeg zich af wat ik rookte.

Ik mag de beha-erlebnis in de negen jaar dat ik bij Wehkamp heb gewerkt misschien nooit hebben overtroffen, toch heb ik genoeg gedaan waar ik trots op ben. Vooral dit filmpjewaarin mijn eigen kinderen figureren heeft een speciaal plekje in mijn hart. En de video voor Tuinbankjes om verliefd op te worden. En de schitterende commercials uit mijn begindagen (vooral deze). En de reeks Moederdag-filmpjes (deze, deze en dezebijvoorbeeld) waarvoor mijn bloedeigen dochter, die hoorbaar een paar voortanden mist, de voice-over verzorgde. Kostte me twee koekjes, maar dan heb je ook wat!

Maar nu is het tijd om verder te gaan. Voor mezelf. En voor Crowdmedia. Mocht je me zoeken, dan zit ik daar.


Ook behoefte aan zo'n enige vondst? Meijer & Molovich draaien hun hand er niet voor om. Neem gerust contact met ons op via markjoostmeijer@gmail.com of bel: 06 38514339.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page