top of page
  • molovich

Ongevraagd advies aan Thierry Baudet


Gisteren heeft Thierry Baudet het lijsttrekkerschap van Forum voor Democratie naast zich neergelegd. Er was enige ophef ontstaan in zijn partij omdat Freek Jansen (kersverse nummer zeven van de lijst, voorzitter van de jongerenafdeling en tevens een van Baudets trouwste getrouwen) er nazisympathieën op na zou houden. Baudet zelf achtte dit niet bewezen. Totdat zou blijken dat de beschuldigen terecht waren, hadden we met een trial by media te maken. Dat zijn partij daaraan meewerkte, vond hij onverteerbaar. Oftewel: wat de uitkomst van het onderzoek ook zou zijn, Baudet wil geen lijsttrekker meer zijn van Forum voor Democratie. Hij bracht het als de ultieme opoffering, maar ik kreeg stellig de indruk dat hij wel genoot van deze door zichzelf gecreëerde catch 22.


Inmiddels is Baudet ook van het voorzitterschap verlost. En niet lang nadat dat nieuws bekend werd, bleek ook dat Theo Hiddema zichzelf politiek arbeidsongeschikt had laten verklaren. Joost Eerdmans heeft zich opgeworpen om de FvD-kar trekken. Iedereen weet dat Joost Eerdmans door de Deep State wordt ingehuurd om politieke partijen van binnenuit te mollen. Oftewel, het FvD verdwijnt straks in het zwarte gat dat de Grootste Intellectueel van Nederland heeft achtergelaten.


Onder het motto ‘op rechts is er altijd ruimte voor een clubje verse opportunisten’ zouden wij de heer Baudet graag adviseren om het FvD vaarwel te zeggen en een nieuwe partij te beginnen.


Positionering van de nieuwe partij

Ons is opgevallen dat de heer Baudet, in navolging van zijn grote voorbeeld Donald Trump, steeds flexibeler met de realiteit omgaat. Of het nu gaat om de Amerikaanse verkiezingen, corona of vriendinnen die belaagd worden door Marokkanen: de werkelijkheid blijkt een elastisch begrip in het hoofd van Baudet. Ons advies: maak daar je unique selling point van. Hierin kan Baudet zich echt onderscheiden.


Er is bovendien een markt voor: de hoeveelheid mensen die geloven dat de wereld geleid wordt door een groep superrijke pedoseksuele predators groeit met de dag. Het zal ook geen enkele moeite kosten om een gedegen lijst te vullen. Ervaring in de politiek doet er niet toe. Je hoeft niet eens coherente gedachtes te hebben. Integendeel! Ik weet zeker dat Lange Frans, Bryan Roy en hoe heet die dansleraar? staan te trappelen om mee te doen.


De naam

Dan de naam. Wij adviseren om meteen duidelijk te maken wat de mensen te wachten staan als ze op de partij van Baudet wensen te stemmen. Namelijk: totale chaos. En niet weten waar je aan toe bent. Daarom stellen wij voor om de partij van Baudet de Partij Zonder Baudet (PZB) te noemen. De slogan: Weg met de realiteit! Op naar de 750 zetels.

 

Het Ongevraagd Advies Bureau (OAB) is een niet geregistreerd onderdeel van Meijer & Molovich. Het staat de ongevraagde klanten van het Ongevraagd Advies Bureau vrij om zelf een gevolg te geven aan de ongevraagde adviezen. Voor meer informatie kun je even rondneuzen op deze site of direct contact opnemen Mark Joost Meijer (06 385 143 39).

131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page