top of page
  • molovich

Nieuwe podcast: Succes Is Voor Losers

Begin mei had ik een liedje geschreven op de melodie van La Bohème van Charles Aznavour. Quarantaine heette het. Over de vreemde tijd waarin wij toen leefden. Soms doet het lot een voorzet, dan is het zaak die in te koppen. Nu ben ik zelf niet zo'n sterzanger en ook geen begenadigd muzikant, dus ik dacht: laat ik eens aan mijn vrienden van Earforce vragen of ze er iets mee wilden doen. Dat wilden ze wel. Maar dan moest ik het wel zelf zingen. En als het even kan er iet omheen vertellen. Zodat het een podcast zou worden. Ook goed. Toevallig deed ik de laatste tijd weinig anders dan podcasts luisteren. Er zelf een maken leek me wel wat.


Ik stofte mijn coronadagboekje af, sprak het in, stuurde het op naar Earforce en zij zetten er een mooi sounddesign onder. Ze speelden bovendien een huis-tuin-en-keuken-versie van La Bohème in. Ik ging naar de studio's om mijn beste zangstem naar boven te halen. En voilà, de eerste aflevering van Succes Is Voor Losers was klaar: de Quarantaine Tapes van Max J. Molovich.


Had ik niet meer verhalen? Zeker had ik die. De Zitzak bijvoorbeeld. Over een zitzak die steeds groter wordt en uiteindelijk de halve camping opslokt. Aan het eind zing ik weer een liedje. Dit keer op de melodie van I Will Survive.


Dan is er De Gevoelige Koelkast. Over een smart fridge die zich ontpopt tot heuse dramaqueen als ik een paar keer niet koop wat ze voorstelt. Met aan het eind een even hartverscheurende als oorteisterende versie van I Can't Live (As Living Is Without You) van Mariah Carey.


En Het Pekdruppelexperiment. Over de kunst van het wachten. Afgezet tegen de roerige geschiedenis van de 20e eeuw. Met aan het eind een versie van Waiting For The Miracle van Leonard Cohen.


Ik heb ook nog een heus interview afgenomen. Met Klaas Knooihuizen, of zijn prachtboek Geel Is De Kleur Van De Zomer. Het werd een aangenaam, alle kanten op hobbelend gesprek, afgetopt met een technoversie van John Lennons Imagine. Pretty amazing, al zeg ik het zelf.


We hopen nog veel meer verhalen te vertellen en interviews te maken over de rafelranden van het menselijk tekort. Dus hou je Soundcloud, Spotify of Podtail in de gaten.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page