top of page
  • molovich

De zeven beste Super Bowl commercials van 2022

Het duurste reclamefeestje van het jaar zit er weer op. Op 13 februari 2022 vond in de Verenigde Staten van Amerika de 56e editie van the Super Bowl plaats. De grote merken trokken weer eens alles uit de kast om hun potentiële klanten te amuseren, ontroeren en imponeren. Maar leverde dat ook mooie dingen op? Voor Crowdmedia schreef ik een voorbeschouwing. Hieronder mijn zeven favoriete Super Bowl Commercials van 2022.


1. Crypto-bedrijf geeft iedereen het nakijken met goedkoopste spotje ooit We beginnen maar meteen met de meest gewaagde spot van het weekend. Tevens de spot met vermoedelijk de laagste productiekosten ooit, zelfs lager dan die van Oatly. Niet dat we weten hoeveel Coinbase heeft betaald om deze rustig bouncende QR-code te laten maken, maar de meeste kosten zijn ongetwijfeld niet in het maken gaan zitten, maar in de 14 miljoen dollar die het kost om een spot van 60 seconden uit te zenden tijdens het grootste sportevenement van het jaar. De QR-code werd zo vaak gescand dat de app direct crashte voor de duur van een paar minuten.


2. De nazaten van Tony Soprano rijden elektrisch Chevrolet maakt een remake van de intro van The Soprano’s. Met in de hoofdrol, naast een elektrisch Chevy, de zoon en dochter van Tony. Het resultaat is verrassend weemoedig voor een Super Bowl commercial. Mooi om te zien dat een stoer automerk als Chevrolet wegblijft van de geijkte clichés. In deze commercial, met een hond in het lichaam van een kat, pakte dat ook al zo goed uit.


3. Gouden momentjes met Lay's

Smaken, geuren en geluiden kunnen heel goed herinneringen losmaken. In deze commercial van Lays zien we een aanstaande bruidegom en zijn getuige golden memories bovenhalen terwijl ze een zakje Lay's Classic naar binnen werken.4. The Cable Guy vindt het maar vreemd, kabelloos internet Van alle sociopathische gevallen die er ooit in een film zijn opgevoerd, is The Cable Guy (gespeeld door Jim Carrey in de gelijknamige film) vermoedelijk de meest aandoenlijke. Speciaal voor Verizon kwam hij terug. Om zich te verbazen over kabelloos internet.


5. Gepensioneerde oppergod Zeus rijdt in zijn elektrische BMW BMW heeft Arnold Schwarzenegger gestrikt om de rol van Zeus te spelen. Samen met Selma Hayek in de rol van lieftallige echtgenote Hera, besluit hij zich terug te trekken van de Olympus om te gaan rentenieren in Palm Springs. Waar hij zich stierlijk verveelt. Totdat de immer meedenkende Hera hem een elektrische BMW cadeau geeft. Waarna de god van de bliksem weer in zijn element is.


6. Doritos is pushing it met een dansende luiaard Knabbelkoning Doritos heeft een gouwe ouwe van Salt-N-Peppa van stal gehaald en naar de jungle verplaatst om de verkoop van hun Flamin’ Hot te pushen. Als zelfs een luiaard er al van gaat swingen, heb je met een gepeperd zoutje te maken!


7. PLEASE, LET'S ALL BE LIKE LARRY!! Larry David van Curb Your Enthousiasm neemt je langs alle grote uitvindingen van de mensheid waar hij niks in zag. Van het wiel tot democratie. En nu ziet hij ook niet dat crypto the next big thing is. 'Don't be like Larry', zegt aftiteling. Wij zouden de wereld in dit geval juist willen toeschreeuwen: alsjeblieft, wees precies zoals Larry, fuck al die crypto shit.


Meer opmerkelijks?

Verder gaat bij General Motors gaat Dr. Evil uit Austin Powers climate change aanpakken, omdat niet langer hijzelf maar climate change het grootste gevaar in de wereld is. En Dr. Evil houdt er niet van om number two te zijn. Toyota is keeping up with Tommy Lee, Leslie en Rachida Jones. Op muziek van Tom Jones. En Amazon laat in een onthutsend eerlijke commercial met Scarlett Johansson zien waar het ze om te doen is: ze willen je gedachtes lezen.


Zo. Dat was het wel zo’n beetje.


77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page