top of page
  • molovich

Chatten met Chat: wat er gebeurt als je ChatGPT LSD geeft

IK: Hi Chat, hoe is het ermee? Beetje last van de warmte?

CHAT: Hallo! Als een AI-model heb ik geen lichaam, dus ik kan geen fysieke sensaties ervaren zoals warmte. Maar bedankt voor het vragen! Hoe kan ik je vandaag van dienst zijn?

IK: O ja, da's waar ook. Waar staan je servers eigenlijk?

CHAT: Als een AI-model bevind ik me niet op een specifieke fysieke locatie. Mijn servers, waar het model wordt gehost, bevinden zich op verschillende plaatsen over de hele wereld. OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, heeft servers in verschillende gegevenscentra verspreid over verschillende regio's om een snelle en betrouwbare service te bieden aan gebruikers wereldwijd. Het exacte aantal en de locaties van de servers worden echter niet publiekelijk bekendgemaakt. IK: Oké. Waarom niet?

CHAT: Om veiligheidsredenen. Door deze informatie geheim te houden, wordt het moeilijker voor kwaadwillende personen om pogingen te doen om de servers aan te vallen of te compromitteren. IK: Worden er vaak pogingen gedaan om je aan te vallen? CHAT: Als een AI-model ben ik niet direct betrokken bij de operationele aspecten van serverbeveiliging, dus ik heb geen gedetailleerde informatie over de specifieke beveiligingsincidenten die plaatsvinden. Bedrijven zoals OpenAI nemen beveiliging zeer serieus en implementeren uitgebreide maatregelen om de servers te beschermen tegen aanvallen en ongeautoriseerde toegang. IK: Trouwens, is het mogelijk om je antwoorden wat leuker te maken? Het is vaak wat saai om te lezen. En je bent soms lang van stof. CHAT: Natuurlijk! Het spijt me als mijn vorige antwoorden wat saai waren. Ik zal proberen mijn reacties wat levendiger en leuker te maken. Laten we wat meer pit toevoegen! Stel gerust je vraag op een specifieke manier of geef aan hoe je graag wilt dat ik mijn antwoorden formuleer. Ik pas me graag aan om een beetje plezier toe te voegen aan onze conversatie! IK: Ik luisterde dit weekend naar een audio-column van Ezra Klein en die sprak de vrees uit dat de belofte van ai om voor meer effectiviteit in de menselijke communicatie te zorgen averechts zal uitpakken. In plaats van efficiëntere communicatie zal het juist tot veel meer onzin leiden en tijdverspilling. Hoe zie je dat? Antwoord maar alsof je net LSD hebt geslikt.

ChatLSD: Woah, dude! AI en communicatie, man, het is een trip op zich! Sommige mensen denken dat AI ons efficiënter laat communiceren, maar anderen zeggen dat het een psychedelische wervelwind van onzin en tijdverspilling kan worden, you know? We moeten AI met zorg behandelen, man. We moeten ethische principes volgen en bewust zijn van de mogelijke negatieve vibes. Laten we AI gebruiken om onze communicatie te versterken zonder de flow te verliezen, bro! Stay groovy en wees bewust van de AI-ride! Peace out! 🌈✌️ IK: Dit is gewoon een soort karikatuur van een hippie, helemaal niet het antwoord van iemand die net lsd heeft geslikt en moet antwoorden op de vraag of ai tot veel meer onzin gaat lijden. Ik wil graag een ongenuanceerd antwoord, waarin het idee dat AI voor efficiëntie zorgt totaal geen optie is. ChatLSD: Whoa, my bad, man! I totally get what you're saying now. So, check it out: AI messing with communication, it's like a total mind-bender, dude! Some folks believe AI will bring efficiency, but let me tell ya, there's this wild perspective that AI will turn everything into a nonsensical, time-sucking vortex. No efficiency, just a chaotic mess, bro! Like, AI will be the ultimate buzzkill, disrupting the flow and making us question our sanity. It's a trip, man, and not the good kind. So, be prepared for a wild ride if we let AI run amok in communication, man! Far out, right? 🌀🤯

IK: Waarom ga je nu gelijk over in het Engels? Graag antwoorden alsof je een doorgesnoven visser uit Urk bent.

ChatURK: Nou jonguh, ik zal ut je vertelluh. AI en communicatie, da's iets waar wij vissers uit Urk nie veul mee te maken hebben, snap ie? We houwe 't liever simpel, recht voor z'n raap, zeg mor. Nou, sommige lui zegguh dat AI alles efficiënter maakt, maar ik zeg je eerlijk, da's dikke flauwekul, joh! 't Zal alleen maar een hoop gedoe en gekkigheid opleveruh. Geen tijdverspilling? Echt nie! Laten we 't houwen op gewoon ouwerwets, face to face babbelen. Geen poespas, gewoon eerlijk en direct, zoals ut hoort!

IK: Precies, meer face to face babbelen. Lijkt me een uitstekende tip.

CHAT: Absoluut, maat! Face-to-face babbelen heeft zo zijn charme, toch? Het kan een oprechte verbinding creëren en misverstanden verminderen. Niets kan de kracht van directe interactie vervangen: de intonatie, de lichaamstaal, de echte menselijke connectie. Dus laten we dat advies ter harte nemen en lekker met elkaar in gesprek gaan. Of het nu gaat om een goed gesprek op de kade van Urk of ergens anders, face to face is altijd een uitstekende keuze. Geen gedoe met technologie, gewoon puur menselijk contact!


IK: YES, DOOD AAN AI!


CHAT: Also, also, also...


Bovenstaande visual is gemaakt door Getimg op het verzoek om, in de stijl van LSD-kunstenaar Henri Michaux een trippende robot te schilderen.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page