top of page
  • molovich

Campagne Cobouw Data & Analytics

Bijgewerkt op: 17 sep. 2021
Cobouw, hét online magazine voor de bouwsector, krijgt dagelijks ontzettende hoeveelheden data binnen. Data over het verloop van bouw- en infraprojecten in Nederland. Data over leveranciers. Data over materialen. Data over Europese wetgeving, landelijke ambities en provinciale plannen. Data over noem maar op.


Deze data kan heel nuttig zijn voor bouwbedrijven. Om gaten in de markt te onderzoeken of nieuwe klanten te vinden. Maar hoe vind je in die zee van data wat je zoekt? Nou, daar komt Cobouw Data & Analytics om de hoek kijken, de nieuwe dienst van Cobouw.


Uit alle beschikbare data kan Cobouw Data & Analytics bijvoorbeeld een marktonderzoek destilleren. Of concrete leads. Of diepe inzichten waarop je strategische keuzes kan baseren.


Aan Meijer & Molovich de vraag hoe deze toch wel abstracte materie in een aantrekkelijke campagne te gieten. Welnu, dat hebben we gedaan. Door direct te laten zien wat je als bouwbedrijf hebt aan de diensten van Cobouw Data & Analytics: het levert kansen op. Oftewel… (tromgeroffel…)


Onze data, jouw kansen.


Cobouw koos de sectoren uit die ze wilden uitlichten. Dit koppelden we aan data van Cobouw Data & Analytics. Om zo direct te laten zien waar de kansen liggen. De key visuals zijn opgebouwd uit nulletjes en eentjes (data) en veranderen vervolgens in de echte objecten.


Naast de ontwikkeling van de campagne schreef Meijer & Molovich ook de teksten op de website. En om het concept nader uit te leggen, ontwikkelden we een explainimation waarin die nulletjes en eentjes een hoofdrol spelen en steeds verschillende gedaantes aannemen. Om zo duidelijk te maken dat Cobouw Data & Analytics alle kanten op kan met de data die ze binnenkrijgen. We bedachten het concept, schreven de voice-over (regelden de stem van Willemijn Hofman) en begeleidden de animators van Shosho.


Hasthag trotsop.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


Post: Blog2_Post
bottom of page